Marinus Geuze heeft in 2018 Harvest opgericht. Vanuit zijn achtergrond in en grote passie voor Software Engineering, is zijn overtuiging dat de start van je carrière in de IT dé periode is waarin je de grootste stappen kunt maken. Door op de juiste manier aan de slag te gaan met je ontwikkeling en door gebruik te maken van de kennis, ervaringen en het netwerk van professionals kan je een echte vliegende start maken waarvan je snel de vruchten zal plukken! Dit is zijn verhaal:

De ‘perfecte’ voorbereiding

Marinus kwam rond zijn 19e levensjaar voor het eerst in aanraking met coderen en programmeren. Al vrij snel werd hij totaal verliefd op het vak en tot op de dag van vandaag – 20 jaar later – doet hij het ook nog steeds. Na zijn HBO-opleiding Informatica, een aantal stages en een WO-opleiding Software Engineering dacht hij dat hij er alles aan had gedaan om zijn carrière zo sterk mogelijk te beginnen. Maar toen hij eenmaal aan het werk ging, voelde dat al snel niet meer zo…

 

Kloof tussen theorie en praktijk

Marinus ging aan de slag bij een grote organisatie, waar hij al vrij snel merkte hoe weinig hij eigenlijk wist. Echt goede code schrijven en weten wat je in je werk beter wel en niet kunt doen, had hij eigenlijk nog niet geleerd. Door zijn passie voor het vak, fouten maken en ervan leren en hier en daar wat tips van collega’s heeft het uiteindelijk ruim zeven jaar geduurd voordat Marinus het zelfvertrouwen had in zijn vakgebied en het gevoel dat hij het ook echt beheerste. Dat moet toch anders kunnen?

 

Versnelde ontwikkeling door de juiste aanpak

Zijn ervaring bleek geen unieke te zijn. Dit heeft Marinus geïnspireerd om een programma te ontwikkelen waarmee hoogopgeleide en ambitieuze IT’ers datgene waar hij zeven jaar over heeft gedaan, versneld te laten leren.

“Natuurlijk kan je al die jaren aan werkervaring niet in 12 maanden proppen, maar je kunt starters wel goed voorbereiden op verschillende situaties uit de praktijk. Je kunt hen de juiste tools en begeleiding bieden om zich in een korte tijd zo veel mogelijk te ontwikkelen. Daarna kunnen zij zelf de vlieguren op gaan doen om de specialisatie die ze ambiëren te realiseren.”

 

Essentieel: de juiste omgeving

Het grootste deel van het Harvest programma draait om het opdoen van praktijkervaring in een organisatie waar iemand het beste tot zijn recht komt en waar diegene de stappen kan maken die hij/zij wil. Naast de inhoudelijke klik is de klik tussen persoonlijkheid, bedrijfscultuur en -visie hiervoor enorm belangrijk.

Daarom is Marinus voor de oprichting van Harvest samen gaan werken met Meike Schuiling. Vanuit haar achtergrond en resultaatgerichte instelling heeft ze een sterke feeling voor de menselijke kant van organisaties, waardoor zij goed kan inschatten welk bedrijf bij welk individu past en andersom. Mede hierdoor hebben er in de afgelopen drie jaar al ruim 50 Harvesters de gaafste projecten mogen uitvoeren en blijven zij ook na het programma meestal werkzaam bij diezelfde organisatie!

 

Het succes van het programma

“Ik vind het prachtig om te zien dat we zelfs cum laude afgestudeerde Computer Science studenten datgene kunnen bieden waar ze écht wat aan hebben en waarvan ze alsnog veel leren. De combinatie van onze Masterclasses op hard-skills, coaching en training op Softs-skills, de juiste projecten en het netwerk en begeleiding van Harvest blijkt een enorm waardevolle toevoeging te zijn en dat maakt me ontzettend trots!” – Marinus Geuze

Meer weten over het Talent Incubator programma?

Benieuwd of jij in aanmerking komt?