Wie ben je?

Ik ben Arunan, 24 jaar oud en sinds september woon ik samen met mijn vriendin in Den Haag. Ik ben opgegroeid in Assen en heb hier samengewoond met mijn ouders en zus. Ik heb de opleiding HBO – ICT afgerond aan de Hanzehogeschool in Groningen waar ik ook het grootste deel van mijn studententijd heb gewoond. De kans om mijzelf verder te ontwikkelen en, na het Harvest jaar, in vaste dienst te treden bij MN services heb ik gepakt. Samen met mijn vriendin zijn we zelfs verhuisd van het noorden van het land naar Loosduinen met het strand in de achtertuin. Dit op een half uur afstand van MN services kon het volwassen leven dan eindelijk beginnen.

 

Waarom Harvest?

Via een LinkedIn bericht ben ik benaderd voor het Harvest talent incubation programma. Ik was net klaar met mijn studie informatica en was mij nog aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. Voor mijzelf had ik besloten om één gesprek aan te gaan en vanuit daar verder te kijken. Ik was vooral enthousiast geworden door de combinatie van het werken en dat je 1x in de twee weken een masterclass volgt. Er waren verschillende partijen bij het sollicitatietraject betrokken. Er zat namelijk nog een recruitmentbureau tussen maar met alle partijen liep het contact erg soepel en goed.

Het eerste gesprek dat ik had met Harvest voelde erg persoonlijk en niet als een standaard sollicitatiegesprek. Tijdens het gesprek werd ik erg op mijn gemak gesteld doordat er een informele setting was. Ook werd er een duidelijk beeld geschetst van de procedure bij Harvest en met welke bedrijven zij samenwerken. Dit was voor mij erg prettig zodat ik wist wat ik vanuit Harvest kon verwachten. Bij het tweede gesprek met Harvest gingen we meer in op het technische aspect maar ook dat was een erg persoonlijk gesprek. De persoonlijke aandacht in combinatie met de masterclasses gericht op best practices heeft mij doen besluiten om voor Harvest te kiezen.

Aan het begin was het nog wel spannend en onzeker omdat je daarna ook nog op gesprek gaat bij een bedrijf voor wie je gaat werken, hier moet ook een goede klik zijn. Vanuit Harvest voelde ik dat er veel vertrouwen was. We hadden allemaal zoiets van; We gaan ervoor! Zowel Harvest als ikzelf gaven 100% commitment naar elkaar en ik heb ook wel gemerkt dat het heel belangrijk is dat je volledig achter je keuze staat. Het hele traject was duidelijk en de wederzijdse verwachtingen werden goed uitgesproken.

 

Wat maakt Harvest anders?

Ik heb geen gesprekken gehad bij andere bedrijven omdat ik niet meerdere gesprekken tegelijk wilde voeren en graag de procedure bij Harvest wilde afwachten. Wat Harvest anders maakt is de persoonlijke aandacht die je krijgt en dat je geen nummertje bent wat vaak het geval is bij grote corporates waar je ook een traineeship kan volgen. De masterclasses worden door een vaste groep talenten gevolgd. Deze groepen zijn niet te groot. Hierdoor heb je veel ruimte om vragen te stellen en voelt het persoonlijker aan omdat je kan kijken naar je eigen leerproces. Ik denk dat Harvest meer toevoegt dan een gemiddeld traineeship omdat het breder is en gericht op onderwerpen die er echt toe doen en niet alleen op certificering. Het is wel mogelijk om certificering te doen in je eigen tijd en ik kan zelf kiezen welke ik wil doen, deze vrijheid vind ik erg fijn.

 

Wat vind je van het project/toekomstige werkgever?

Voordat ik op gesprek ging bij MN dacht ik dat het suf was om te werken voor een pensioenuitvoerder maar al snel kwam ik erachter dat ze met veel nieuwe technologieën werken. Tijdens de bouw van de eerste applicatie liep ik er tegenaan dat ik moest communiceren met een andere afdeling en niet snel genoeg een terugkoppeling kreeg. Hierdoor ging er veel tijd overheen. Nu ben ik bezig met het bouwen van een andere applicatie waarin ik veel vrijheid krijg en niet met andere afdelingen hoef te schakelen, dit is super fijn. We krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Hierbij is het prettig om te merken dat ze zoveel vertrouwen in je hebben; Wij kunnen nu zelf beslissingen nemen en de snelheid erin houden. Momenteel zijn we ook bezig met een erg interessant Gitlab project, als ik hierover vragen heb kan ik terecht bij mijn team.

Het team van MN maakt mijn werk erg leuk! De sfeer onderling is erg goed, bereid om elkaar te helpen en er is veel saamhorigheid. Ik denk dat het uniek is dat je allemaal op hetzelfde level zit met elkaar en de veiligheid voelt om alles te zeggen en te bespreken.

 

“Tijdens het Harvest jaar heb ik het gevoel dat ik me meer op persoonlijk en technisch vlak heb ontwikkeld in vergelijking met mijn studententijd.”

 

Wat vind je van het talentprogramma?

Het programma is voor mij erg leerzaam. Tijdens je werk kom je niet met alle onderwerpen in aanraking maar ik denk dat het altijd mooi meegenomen is voor de rest van je carrière. Ik vind de softskills erg nuttig om mijzelf verder te ontwikkelen op persoonlijk vlak, hier heb ik al veel aan gehad tijdens mijn werk. Ik heb gemerkt dat ik me een stuk professioneler kan opstellen door meer van mezelf te laten zien met de handvatten die gegeven worden tijdens de 1 op 1 gesprekken en de coachingsdagen.

De hard skill trainingen zijn interessant omdat je ze vaak direct kan toepassen tijdens je werk. Zelf heb ik heel veel gehad aan de masterclasses over Docker, Clean code en Design Patterns en ik merk bijvoorbeeld ook dat het bedrijf waar ik zit hier nog stappen in kan maken, nu kan ik de best practices vanuit de masterclass toepassen binnen mijn team. Dit doe ik door er een eigen draai aan te geven tijdens nieuwe projecten zodat het de volgende keer goed wordt opgepakt. Het is ook erg leuk om voorbeelden mee te nemen vanuit het werk en dit te bespreken tijdens je masterclass.

Eerlijk gezegd heb ik meer aan de masterclass dan aan mijn opleiding, dit komt omdat de masterclasses up to date zijn. Je krijgt les van mensen die zelf uit het werkveld komen, zij hebben een goed beeld van de nieuwste technieken en hebben veel motivatie om dit over te brengen. Hierdoor merk je dat de onderwerpen van de masterclasses goed inspelen op wat er speelt in de markt.

 

Wat vind je van de setting van de masterclass?

Ik vind het erg prettig dat mijn talentclass niet te groot is. De eerste keer vond ik een beetje ongemakkelijk, alsof je naar je eerste schooldag gaat en nog niemand kent. Inmiddels ben ik drie maanden bezig en zijn we nu meer vrienden geworden. De sfeer binnen de talentclass is dus erg goed! Doordat we een hechte groep hebben is het een super prettige leeromgeving. Je merkt dat iedereen er met hetzelfde doel en passie zit, waardoor je onderling kan discussiëren over hoe je bepaalde dingen het beste kan aanpakken. Iedereen zit bij een ander bedrijf en veel werken ook weer met andere technologieën, zo krijg je veel input over hoe ze het bij andere bedrijven aanpakken.

Meer weten over het Talent Incubator programma?

Benieuwd of jij in aanmerking komt?