Wie ben je?

Ik ben Max van Deursen en ik woon sinds kort weer in Wassenaar, boven Den Haag. Daar woon ik samen met mijn vriendin. In 2020 ben ik afgestudeerd aan de TU Delft. Na mijn afstuderen ben ik eigenlijk gelijk bij Harvest begonnen. Buiten mijn werk ben ik voetbalscheidsrechter, maar door corona zit dit er helaas al even niet meer in. Normaal gesproken ben ik wekelijks op de velden te vinden. Als ik wat meer tijd onder handen heb, vind ik het erg leuk om een goede maaltijd in elkaar te zetten voor vrienden.

 

Waarom Harvest?

Het einde van mijn studie kwam in zicht en rond juni dacht ik: “Ik zal wel bijna klaar zijn, wat is er allemaal op de arbeidsmarkt beschikbaar?”. Mijn ervaring is dat bijna iedereen uit het werkende leven zegt dat de stof die je op de universiteit leert toch wel erg theoretisch is. De praktijk leert toch dat het iets minder perfect is dan dat de universiteit het schetst. Voor mij was het wel zaak om daar iets mee te doen. Ik ben door verschillende partijen benaderd, die allemaal een soortgelijke structuur aanboden als die van Harvest. Iets van opleiding of lessen, maar ik had bij heel veel bedrijven het gevoel dat ik de stof al lang geleerd had. De lessen die daar gegeven werden, die spraken mij niet aan.

Toen kwam Harvest om de hoek kijken. Alhoewel ik bekend was met de stof die in sommige masterclasses gegeven wordt, waren het wel zaken die ik óf zelf nog serieuzer op wil pakken óf zaken waarvan ik gehoord had en dacht dat ze belangrijk zouden kunnen zijn. Ook de softskill-masterclasses – van Nico in dit geval – spraken mij enorm aan, om met jezelf bezig te zijn. Ik denk dat dit achteraf gezien nóg beter is bevallen dan ik van tevoren dacht.

 

Hoe verliep het sollicitatieproces?

Ik werd zelf benaderd via LinkedIn. Het eerste sollicitatiegesprek was met Marlie, dit was eigenlijk meer een introductie-/kennismakingsgesprek. Dit gesprek was onwijs fijn, heel vriendelijk en informeel. Naarmate het toch iets serieuzer werd, heb ik nog meerdere gesprekken gehad met Marlie. Tijdens deze gesprekken hadden meerdere klanten van Harvest benoemd kunnen worden, maar voor mij lag de keuze snel op NSX.

Toen ben ik met NSX in contact gebracht, met Tim. Dit waren uitdagende gesprekken en ging het vooral over de technische vaardigheden die ik daar nodig had. Buiten NSX heb ik ook nog een gesprek met Marinus gehad. Daarna is het contract eigenlijk gefinaliseerd. Ik had van tevoren bij een sollicitatiegesprek eigenlijk verwacht dat het meer een soort formeel gesprek zou zijn geweest, een soort ‘aan de tand gevoeld worden’ idee. Zelf ervaarde ik de gesprekken als lekker informeel en erg fijn.

 

Wat vind je van het project/toekomstige werkgever?

NSX is voor Harvest een vrij nieuwe klant. In eerste instantie had ik echt verwacht het broekie te zijn binnen het team en verwachtte ik dat ik veel bezig zou zijn met vragen stellen, met name op hardskills-gebied. Het bleek dat er een jong team zit, met veel verschillende achtergronden. Collega’s hebben een studie gedaan die richting Computer Science gaat, zoals Electrical Engineering, Marine Engineering, of een andere bètastudie. Dit werkt fijn.

Ik kreeg al snel veel verantwoordelijkheid, dit vind ik erg leuk en past goed bij me. Bij NSX geven ze je veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en spreken ze hun vertrouwen in je uit. Vooralsnog bevalt het mij onwijs goed, vooral dat het vertrouwen direct vanaf het begin gegeven wordt. Je hoort namelijk ook wel eens verhalen dat je in de eerste weken niets anders doet dan kopjes koffie halen en observeren. Dat is hier zeker het geval niet geweest.

 

“Ik vind het heel belangrijk om te zeggen dat je er echt veel voor terug krijgt, als je met Harvest in zee gaat.”

 

Wat merk je nu in de praktijk?

Voor de hardskills is het meer een algemeen niveau. Niet alles pas ik even vaak toe. Wat mij tot nu toe bijgebleven is, is dat ik het gevoel heb gekregen dat iedereen achter mij staat. Vanuit de softskills heeft Nico mij dit gevoel heel erg gegeven en vanuit de hardskills heeft Marinus mij echt het gevoel gegeven dat ze achter mij staan. Hier heb ik dan ook veel gebruik van gemaakt, als ik vragen had.

Van tevoren had ik niet het idee dat ik mijzelf zo enorm zou gaan ontwikkelen op professioneel vlak. Natuurlijk is dit nog ongoing, maar Harvest heeft mij hier bewust mee bezig laten gaan. Ik wil niet zeggen dat ik met het ontwikkelen op professioneel vlak klaar ben, maar ik ben er veel bewuster mee bezig dan aan het begin.

 

Tot slot

Van tevoren zei iedereen tegen mij: “er zit toch een mannetje tussen, is dit niet gewoon een soort cashgrab?”. Dat is Harvest echt niet. Ik vind het heel belangrijk om te zeggen dat je er echt veel voor terug krijgt, als je met Harvest in zee gaat. Ik heb het echt ervaren door de support vanuit de groep waarin ik zit, maar ook door Marinus en Nico die buiten NSX om echt voor ontwikkeling gezorgd hebben. Het fijne is dat je daarin ook buiten het bedrijf daarmee bezig bent, en niet alleen gefocust bent op het bedrijf waar je werkzaam bent.

Meer weten over het Talent Incubator programma?

Benieuwd of jij in aanmerking komt?